Wat is EVC?

EVC staat voor ‘Erkennen Verworven Competenties’. Het is een procedure waarbij je jouw kennis en ervaring, die je in de praktijk hebt opgedaan maar waarvoor je geen diploma hebt, officieel laat erkennen. Na het doorlopen van een EVC-procedure ontvang je een ervaringscertificaat. Dit certificaat is een officieel bewijs van je competenties en kan waardevol zijn voor je professionele ontwikkeling.

EVC voor (eerste) Monteurs Water

Indien je niet het juiste diploma hebt om toegelaten te worden voor KIAD AVP of VPA, maar wel veel ervaring hebt in de werkzaamheden van een monteur waterdistributie, dan kan deze ervaring verzilverd worden met een ervaringscertificaat. Dit kan gedaan worden door een erkend EVC aanbieder. Hierbij worden de “drinkwater competenties” getoetst  via het EVC-traject voor (1ste) monteur water op niveau 2/3. Dit biedt een kans voor monteurs om hun praktijkervaring officieel te laten erkennen en vastleggen. Dit EVC certificaat geeft toegang het KIAD examen. 

Procedure en Afronding

De afronding van het ervaringscertificaat verloopt via Volandis. Zij verzorgen de toetsing en erkenning van je competenties. Voor meer informatie over de aanmeldprocedure en verdere stappen, bezoek de EVC website.

Daarnaast moet je bij een ROC het keuzedeel “spuien en desinfecteren van water/ distributienetten” met voldoende resultaat volgen. Na het succesvol afronden van dit keuzedeel ontvang je een certificaat.